Prăjitură cu branză de vaci şi glazură de citrice
PrinteazaPrăjitură cu brânză de vaci şi glazură de citrice: oua, zahar, faina, ulei, cacao, nuci, esenta de rom, praf de copt, sare, branza de vaci, zahar pudra, unt, zahar vanilat, budinca de vanilie, suc de portocale.
- 8 ouă
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 100 g nuci mărunţite
- esenţă de rom
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente cremă:
- 1 kg brânză de vaci
- 300 g zahăr pudră
- 250 g unt de 80-82% grăsime
- 2 plicuri zahăr vanilat
- răzătură de lămâie sau de portocală
Ingrediente glazură:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 10 linguri zahăr
- 700 ml apă carbogazoasă
- sucul a 3 portocale
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu sarea, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile frecate cu uleiui, la urmă făina cernută împreună cu praful de copt şt cacao, esenţa şi nucile mărunţite.
Coci blatul în cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
Freci untul moale la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.
Adaugi brânza de vaci şi răzătura de lămâie sau portocală şi amesteci bine, să obţii o compoziţie cremoasă.
Combini sucul de portocală cu apă carbogazoasă.
Amesteci praful de budincă şi zahărul cu 1 cană suc obţinut.
Restul de suc îl pui la fiert.
Adaugi budinca diluată în sucul ca,re începe să fiarbă şi amesteci energic până se îngroaşă.
Pui crema pe blatul rece şi acoperi cu budinca puţin călduţă.
Este o prăjitură aspectuoasă şi foarte gustoasă.
Pofta buna!