Prăjitură cu branză de vaci si stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza, unt, faina, iaurt, sare, zahar, zahar vanilat, stafide, oua, fulgi de migdale, menta.
- 200 g unt
- 350 g făină
- o cutie iaurt natural
- un praf sare
Ingrediente umplutură:
- 400 g brânză de vaci
- 250 g zahăr
- coaja de la o lămâie
- 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
- un praf sare
- 200 g stafide
- 4 ouă
- fulgi de migdale
- mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc Si se pune untul tăiat cubuleţe. Se adaugă sarea, iaurtul şi se frământă bine. Se formează o cocă, se strânge şi se bagă la rece înfăşurată în folie de plastic.
Separat, se desfac ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi se lasă deoparte, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie şi zahărul vanilat.
Stafidele se ţin în puţin coniac sau rom natural să se înmoaie. Se pune brânza de vaci în bol şi se amestecă cu gălbenuşurile, coaja de lămâie, stafidele şi bezeaua.
Se încorporează uşor, ca să nu se lase. Se aşază aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă crema de brânză şi se bagă în cuptor.
După ce s-a rumenit uşor pe deasupra, se scoate şi se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi frunzuliţe de mentă.
Prăjitură cu branză de vaci si stafide
Pofta buna!