Prăjitură cu brânză si cu zmeură
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza si cu zmeura din: faina, praf de copt, unt, zahar, sare, ou, branza dulce, smantana, zahar vanilat, crema de cocos, budinca de vanilie si zmeura.
aluat:
- 250 g de făină
- 1 vârf de cuţit de praf de copt
- 125 g de unt
- 65 g de zahăr
- un praf de sare
- 1 ou
topping:
- 5 ouă
- 750 g de brânză dulce
- 200 g de smântână
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 1 cutie de cremă de cocos neîndulcită (350 ml)
- 1-1/2 pachet de budincă de vanilie
- 100 g de zahăr
- 250 g de zmeură congelată
în plus:
- 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi praful de copt. Frământaţi-le împreună cu fulgii de unt, zahărul, sarea şi oul până obţineţi un aluat fraged.
Infăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Separaţi ouăle. Amestecaţi brânza dulce, smântână, zahărul vanilat şi gălbenuşurile cu budinca de vanilie şi crema de cocos.
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Intindeţi aluatul şi tapetaţi cu el o formă rotundă (0 26 cm), lăsând o margine liberă. Bateţi albuşurile şi turnaţi zahărul în ploaie.
Incorporaţi spuma de ou şi fructele îngheţate în amestecul cu brânză dulce, apoi întindeţi această cremă peste aluat.
Coaceţi prăjitura 60-70 de minute. Lăsaţi-o să se răcească. înainte de servire presăraţi-o cu zahăr pudră.
Prăjitură cu brânză si cu zmeură
Poftă bună!