Prăjitură cu brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza din: biscuiti integrali, unt, oua, galbenus, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie si portocala, crema de branza, branza dulce, amidon, suc de portocala, suc de lamaie, fulgi de migdale, capsune, glazura si suc de capsune.
- 150 g de biscuiţi integrali
- 75 g de unt
- 4 ouă
- 1 gălbenuş
- 170 g de zahăr
- miezul unui baton de vanilie
- coaja de la o lămâie şi de la o portocală
- 400 g de cremă de brânză
- 250 g de brânză dulce
- 2 linguri de amidon
- 3 linguri de suc de portocală
- 3 linguri de suc de lămâie
- 5 linguri de fulgi de migdale
- 300 g de căpşune
- 1 pacheţel de glazură pentru tort, roşie
- 250 ml de suc de căpşune sau de struguri
Mod de preparare:
Puneţi biscuiţii într-o pungă şi fărâmiţaţi-i bine. Topiţi untul şi încorporaţi-l în pesmetul de biscuiţi. Puneţi totul într-o formă de sufleu (0 26 cm) şi lăsaţi cca. 20 de minute la rece. Incingeţi cuptorul la 180°C.
Bateţi cca. 10 minute ouăle, gălbenuşul, 130 g de zahăr, miezul de vanilie, coaja de lămâie şi de portocală, până obţineţi un amestec cremos. Incorporaţi aici crema de brânză, brânza dulce, amidonul, sucul de lămâie şi de portocală.
Intindeţi crema peste blatul de biscuiţi şi coaceţi prăjitura cca. 55 de minute. Prăjiţi fulgii de migdale fără adaos de ulei.
Tăiaţi căpşunele felii, pe lung. Aşezaţi-le în cerc peste prăjitură.
Pregătiţi glazura cu 40 g de zahăr şi suc de fructe, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Turnaţi-o cu atenţie peste căpşune. Presaţi fulgii de migdale pe marginile prăjiturii şi lăsaţi glazura să se închege.
Prăjitură cu brânză
Pofta buna!