Prajitura Brigitte
PrinteazaPrajitura Brigitte din: oua, unt, sare, zahar, faina, cacao, nuca, zahar vanilat, ciocolata cu lapte, lapte praf.
- 4 ouă
- un pachet unt
- un praf de sare
- 300 g zahăr
- 250 g făină
- 100 g cacao
- 100 g nucă măcinată
- un plic zahăr vanilat
Pentru glazură:
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 200 g ciocolată cu lapte
- 1-2 linguri lapte praf
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul tos $i cel vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul si sarea, apoi nucile, cacaua şi făina cernută. Se amestecă uşor si se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 140°C.
Se caramelizează zahărul, se adaugă untul, laptele praf şi ciocolata. Compoziţia se pune să fiarbă la baie de aburi. După ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se lasă să se răcorească şi se toarnă pe blatul călduţ.
Se taie cu un pahar.
Pofta buna!