Prajitura de gris cu pere din: gris, faina, oua, zahar, ulei, praf de copt, pere, vanilie. Ingrediente: Aluat: 200 g griş 150 g iaurt 50 g făină 4 ouă 100 g zahar 100 ml ulei 1/a lămâie (zeama) 1/2 plic praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat 6 pere Sirop: 500 ml apă 150 g zahăr […]
Prajitura bucovineana cu iaurt si gris
PrinteazaPrajitura bucovineana cu iaurt si gris din: iaurt cu smântână, ouă, sare, griş, zahăr, coajă rasă de lămâie, mălai, făină albă, bicarbonat nestins.
- 400 g iaurt cu smântână
- două ouă
- sare după gust
- 200 g griş
- 100 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 200 g mălai
- 200 g făină albă
- o lingură bicarbonat nestins
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul amestecat cu smântână, grişul, mălaiul, sarea, bicarbonatul, coaja rasă de lămâie (opţional în conţinut se poate pune şi brânză de vaci) şi se frământă bine.
Se dă la copt până începe să se rumenească, se scoate, se dă deasupra cu smântână şi se presară zahăr.
Se bagă înapoi la cuptor până se coace, aproximativ 10 minute. Se mănâncă cu smântână şi zahăr pudră.
Prajitura bucovineana cu iaurt si gris
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura insiropata cu iaurt
Prajitura insiropata cu iaurt din: oua, iaurt, zahar, faina, praf de copt, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 3 ouă 125 g iaurt 2 pahare zahăr 3 pahare făină un plic praf de copt un plic zahăr vanilat 1/2 pahar ulei fulgi de nucă de cocos Pentru sirop: 300 ml apă 300 g zahăr 2 linguri […]
Pofta buna!