Prajitura cu budinca de capsuni si lapte

Printeaza

Prajitura cu budinca de capsuni si lapte din: oua, faina, ulei, zahar, lapte, praf de popt stins în oţet, cacao, amoniac stins în oţet, budincă de căpşune.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu budinca de capsuni si lapte

  • 3 ouă
  • 14 linguri făină
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri lapte
  • 1 plic praf de popt stins în oţet
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru foi:

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • o linguriţă amoniac stins în oţet
  • făină cât cuprinde

Ingrediente pentru budincă:

  • 2 litri lapte
  • 5 plicuri budincă de căpşune
  • 20 linguri zahăr

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele şi torni aluatul în tava mare de aragaz, unsă cu ulei şi-tapetată cu făină.

După ce se răceşte blatul, îl scoţi din tavă pe hârtie de copt. Dosul tăvii îl ungi cu ulei.

Nu laşi mult foile în cuptor, focul tre­buie să fie moderat, nu este nevoie să se rumenească foile.

Amesteci toate ingredientele până se formează un aluat bun de întins, împărţi aluatul în trei şi coci cele trei foi pe dosul tăvii în care a fost copt blatul.

Pui laptele la fiert, oprind o parte pentru a-l ameste­ca cu praful pentru budincă şi zahărul.

Când laptele dă în fiert, torni amestecul de mai sus. In tavă pui mai întâi o foaie, budincă, apoi iar foaie, budincă, blat, budincă, foaie.

Tai prăjitura a doua zi şi o presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.