Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu budinca, cocos si ciocolata din: oua, zahar pudra, apa, cacao, faina, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, unt sau margarină, oua, nucă de cocos, ciocolată, ulei.
Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 350 g zahăr pudră
- 8 linguri apă
- 2 linguri cacao
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 2 plicuri praf de budincă de vanilie
- 700 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 250 g unt sau margarină
- 250 g zahăr pudră
- 1 ou
Ingrediente pentru exteriorul prăjiturii:
- 1 plic nucă de cocos
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 100 g ciocolată
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi foarte bine albuşurile, împreună cu zahărul şi un praf de sare, până se formează o spumă tare. Adaugi apa şi făina, amestecată cu praful de copt, câte o lingură pe rând din fiecare, amestecând uşor.
Pui apoi cacao şi amesteci cu o spatulă până la omogenizare. împărţi în două compoziţia şi coci două blaturi în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, până ce trece testul scobitorii. Amesteci cele 2 linguri de zahăr cu praful de budincă şi, treptat, adaugi 6 linguri de lapte.
Restul de lapte îl pui la fiert şi adaugi amestecul de budincă, pe foc mic. lei de pe foc şi laşi să se răcească.
Mixezi untul cu zahărul pudră şi cu un ou, până devine crema omogenă şi spumoasă. Pui treptat budinca răcită, mixând compoziţia.
Topeşti pe foc mic ciocolata, dar să nu fiarbă şi adaggi apoi uleiul, amestecând până la omogenizare.
Cu un pahar mic tai cercuri din pişcot, le lipeşti câte două cu cremă şi le ungi pe exterior cu crema, pe partea laterală.
Pui nuca de cocos într-o farfurie întinsă şi treci fiecare prăjitură prin nucă, pe partea laterală.
Cu o linguriţă pui glazura deasupra prăjiturii, având grijă să nu curgă pe partea laterală.
Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata
Pofta buna!