Prăjitură cu budincă si piersici

Printeaza

Prăjitură cu budincă si piersici

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 4 linguri ulei

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 2 plicuri praf de budincă
  • 1 l lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g unt (sau margarină)
  • 1 kg piersici
  • 200 g zmeură

Pentru sirop ai nevoie de:

  • 1 cană apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguri nucă de cocos

 

 

Mod de preparare:

Prăjitură cu budincă si piersici: Baţi albuşurile spumă, apoi încor­porezi treptat făina, zahărul, gălbenuşurile şi la urmă pui uleiul.

Pui compoziţia într-o tavă de aragaz şi o dai la cuptor.

Cât blatul se răceşte pregăteşti crema: fierbi budincile cu lapte şi zahăr, după instrucţiunile de pe plic.

Când com­poziţia s-a răcit puţin, adaugi untul sau margarina şi amesteci, apoi o întinzi peste batul răcit.

Peste cremă pui piersicile decojite şi presărate înainte cu zahăr, tăiate felii şi apoi tomi gelatina transparenta preparată.

Separat, fierbi un sirop din zahăr, apă şi vanilie şi-l laşi să se răcească.

Porţionezi prăjitura, apoi iei fiecare bucată şi introduci partea de blat în sirop, apoi o treci prin nucă de cocos.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.