Prajitura cu budinca si zeama de lamaie
PrinteazaPrajitura cu budinca si zeama de lamaie din: oua, faina, zahar, budincă de vanilie, unt, lapte, zeama de lămâie, praf de budincă de ciocolată.
Ingrediente:
- 7 ouă
- 7 linguri făină
- 7 linguri zahăr
Pentru cremă :
- 1 pachet budincă de vanilie
- 200 g unt
- 1/2 l lapte
- 5 linguri zahăr
- zeama de la jumătate de lămâie
Pentru glazură:
- 1 pachet praf de budincă de ciocolată
- 4 linguri zahăr
- 1/2 l lapte
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi făina. Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de 25 – 30 cm şi o dai la cuptor, la foc potrivit. După ce s-a răcorit, tai blatul în trei foi subţiri, pe lungime.
Prepari budinca după instrucţiunile de pe plic. 0 laşi la răcorit şi apoi o amesteci cu 100 g unt, cu ajutorul mixerului şi adaugi zeama de lămâie, precum şi zahăr după gust.
Umpli cele trei blaturi cu crema obţinută. Prepari budinca şi, caldă, o întinzi peste prăjitură. Tai prăjitura a doua zi în romburi.
Prajitura cu budinca si zeama de lamaie
Pofta buna!