Prajitura Buturuga
PrinteazaO reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao, esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata.
- 2 pachete cu biscuiţi rotunzi
- 1 pachet cu unt
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri cu cacao
- 1 lingură cu esenţă de vanilie
- 1 lingură cu esenţă de rom
- 50 g nuci/alune măcinate
- 200 ml lapte
- 150 g ciocolată
Mod de preparare:
Freacă spumă untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul pudră. împarte crema obţinută în două castroane. Intr-unui, adaugă cacaua cernută fin şi nuca măcinată, esenţa de rom. In celălalt, încorporează esenţa de vanilie.
Pentru a monta buturugile, trece rapid biscuiţii prin laptele rece, suprapune-i alternând umpluturile de cacao şi nucă cu cele de vanilie.
O dată montate buturugile, unge-le pe toată suprafaţa cu ce a rămas din crema de vanilie ori cea de cacao şi tăvăleşte-le cu atenţie prin ciocolata dată pe răzătoarea mică. Dă la rece câteva ore înainte de a le servi.
Prajitura Buturuga
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura buturuga
- tort buturuga reteta