Prajitura cu cacao, branza si vanilie
PrinteazaPrajitura cu cacao, branza si vanilie din: unt, zahar, cacao, esenţă de vanilie, colorant roşu, sare, otet, oua, făină, cremă de brânză proaspătă, esenţă de vanilie.
- 200 g unt
- 1 cană zahăr
- 1/4 cană cacao
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 linguriţă colorant roşu
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 linguriţă oţet
- 3 ouă
- 3 albuşuri
- 1 1/2 cană făină
Pentru umplutură:
- 650 g cremă de brânză proaspătă
- circa 150 g zahăr
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 2 linguri făină
- 1 ou
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 200 ml. Mixezi untul topit cu zahărul, până obţii o spumă omogenă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi cacaua, vanilia, colorantul, sarea şi oţetul, omogenizezi, după care încorporezi pe rând ouăle şi albuşurile, în prealabil bătute spumă. La final, pui făina şi amesteci bine.
Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu zahărul, oul, făina şi esenţa de vanilife, până se dizolvă zahărul, întinzi aluatul într-o tavă dreptunghiulară de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra întinzi uniform umplutura de brânză. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.
Vei constata că este coaptă dacă: umplutura s-a întărit şi rămâne fermă dacă mişti tava, iar aluatul nu se mai comportă ca o gelatină; când atingi umplutura, brânza nu rămâne lipită pe degete.
Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet în tava. Este o variantă mai rapidă pentru pască sau plăcintă cu brânză şi are un aspect spectaculos.
Prajitura cu cacao, branza si vanilie
Pofta buna!