Prăjitură cu cacao şi căpşuni
PrinteazaPrăjitură cu cacao şi căpşuni din: zahar, miez de nuca, ulei, cacao, faina, capsuni, gem, sare, praf de copt, frisca, menta, coaja de lamaie.
- 200 g zahăr tos
- 250 g miez de nucă
- 175 ml ulei
- 3 linguri de cacao
- 500 g făină
- 3 ouă
- 500 g căpşuni
- 5 linguri de gem de căpşuni
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- sare
- o linguriţă de praf de copt
- frişca
- mentă
- coajă de lămîie
Preparare:
Miezul de nucă se taie mărunt sau se macină şi se pune într-un castron.
Intr-un vas mai mare se pun ouăle şi se mixează împreună cu zahărul tos pînă cînd îşi dublează volumul.
Se adaugă uleiul, gemul de căpşuni, un praf de sare şi zahărul vanilat.
Se mixează, se adaugă făina amestecată cu pudra de cacao şi praful de copt.
Se pune miezul de nucă, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.
Se tapetează o tavă cu hîrtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină, se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptor.
Se coace la foc potrivit timp de 45 de minute, încercînd dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se lasă să se răcească în tavă timp de zece minute, apoi se scoate, se îndepărtează hîrtia şi se lasă să se răcească complet.
Prăjitură cu cacao şi căpşuni
Pofta buna!
Eu fac prajitura cu cacao si zmeura, e foarte gustoasa.