Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Printeaza

Prăjitură cu cacao şi căpşuni din: zahar, miez de nuca, ulei, cacao, faina, capsuni, gem, sare, praf de copt, frisca, menta, coaja de lamaie.

Ingrediente:Prăjitură cu cacao şi căpşuni

  • 200 g zahăr tos
  • 250 g miez de nucă
  • 175 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 500 g căpşuni
  • 5 linguri de gem de căpşuni
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • sare
  • o linguriţă de praf de copt
  • frişca
  • mentă
  • coajă de lămîie

Preparare:

Miezul de nucă se taie mărunt sau se macină şi se pune într-un castron.

Intr-un vas mai mare se pun ouăle şi se mixează împreună cu zahărul tos pînă cînd îşi dublează volumul.

Se adaugă uleiul, gemul de căpşuni, un praf de sare şi zahărul vanilat.

Se mixează, se adaugă făina amestecată cu pudra de cacao şi praful de copt.

Se pune miezul de nucă, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.

Se tapetează o tavă cu hîrtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină, se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptor.

Se coace la foc potrivit timp de 45 de minute, încercînd dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Se lasă să se răcească în tavă timp de zece minute, apoi se scoate, se îndepărtează hîrtia şi se lasă să se răcească complet.

 

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni.jpg

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Eu fac prajitura cu cacao si zmeura, e foarte gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.