Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]
Prajitura cu cacao si crema de nuci – usor de preparat
PrinteazaPrajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de cacao, lapte, ciocolata neagra, nuci, zahar vanilat si fulgi de migdale.
blat:
- 250 g margarina sau unt
- 350 g zahar
- 350 g faina
- 4 oua
- 50 g cacao
- 1 plic praf de cacao
- 250 ml lapte
- 100 g ciocolata neagra
crema:
- 300 g nuci macinate
- 250 g zahar
- 150 g unt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 ml lapte
ornare:
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Fierbeţi zahărul, laptele cacaoa şi margarina într-un vas pe foc până dă în 2 – 3 clocote şi se topeşte zahărul.
Lăsaţi la răcit 5 minute, apoi adăugaţi gălbenuşurile pe rând. Topiţi ciocolata şi amestecaţi cu 16 linguri din compoziţia anterioară.
Aceasta este glazura pe care o turnaţi peste prăjitură.
Incorporaţi în restul compoziţiei făina, praful de copt apoi albuşurile bătute spumă amestecând de jos în sus.
Tapetaţi o tavă de aragaz cu hârtie de copt şi turnaţi compoziţia. Ţineţi la cuptor până se desprinde de pe margini.
Tăiaţi blatul în două, pe orizontală.
Pentru cremă, amestecaţi într-un vas nucile, zahărul şi zahărul vanilat peste care turnaţi laptele apoi puneţi pe foc până când crema devine mai densă.
Opriţi focul, încorporaţi treptat untul, amestecaţi pentru omogenizare şi lăsaţi la răcit.
Umpleţi cu cremă cele 2 foi de blat iar peste ultima întindeţi glazura cu ciocolată şi presăraţi fulgii de migdale
Prajitura cu cacao si crema de nuci
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitură cu Ghimbir și Mere
Pofta buna!
O prajitura delicioasa
am facut si eu, ai mei au terminat-o de mancat imediat 🙂
am facut-o de ziua mea, i-am dat gata pe toti cu prajitura cu cacao si crema de nuci, doamnele repede mi-au cerut reteta 🙂
Ce bine arata prajitura asta