Prajitura cu cacao si nuca de cocos
PrinteazaPrajitura cu cacao si nuca de cocos din: oua, apa, zahar, faina, nuca, cacao, nuca de cocos, lapte, amidon, margarina, ciocolata, nes.
- 9 albuşuri
- 105 ml apă
- 12 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 4 linguri nucă măcinata
- 3 linguri cacao
- 4 linguri nuca de cocos
Pentru crema:
- 9 gălbenuşuri
- 400 ml lapte
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri amidon
- 250 g margarina
- 200 g ciocolată cu biscuiţi (cu o concentraţie mare de cacao)
- 2 plicuri nes, dizolvate într-o lingură de apă fierbinte
- ciocolată albă şi ciocolată amăruie, pentru decor
M
od de preparare:
Pregăteşti bezeaua aşa:
Intr-un castron, baţi spumă 3 albuşuri, adaugi 35 ml de apă, treptat, mixând mereu, 4 linguri de zahăr, apoi 1 lingură de făină, amestecată cu nucă măcinată. Amesteci cu o lingură, pentru a nu se lăsa bezeaua, întinzi bezeaua într-o tavă (23/35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Acelaşi procedeu îl aplici şi în cazul bezelei cu cacao şi cu nucă de cocos.
Pentru fiecare tip de bezea foloseşti 3 albuşuri, 1 lingură de făină, 35 ml apă şi 4 linguri de zahăr.
Pregăteşti crema aşa:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi laptele.
Fierbi până devine o budincă, iar când e rece, amesteci crema cu 250 g margarina, frecată spumă inainte, cu linguta sau cu ajutorul mixerului. împărţi crema în 3 părţi: într-o parte pui nesul, în a doua ciocolata cu biscuiţi, tăiată cubuleţe, iar a treia cremă o laşi simplă.
Asamblezi asa:
Pui bezea de nucă, cremă de nes, apoi bezea de cacao, cremă de ciocolată cu biscuiţi, din nou bezea cu nucă, bezea cu cocos şi cremă simplă. La final, presari ciocolată albă si ciocolată amăruie, date pe râzătoare.
Prajitura cu cacao si nuca de cocos
Pofta buna!