Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci
PrinteazaPrajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci din: oua, zahar, faina, portocala, parf de copt, sare, cacao, esenţă de rom, lapte, margarină, ciocolată neagră, unt, nuci.
Ingrediente pentru blatul alb:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 portocală
- 1 pachet praf de copt
- sare
Ingrediente pentru blatul maro:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 vârf de cuţit cu praf de copt
- 1 esenţă de rom
- sare
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 pachet margarină
- 1 esenţă de rom
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru decor:
- 200 g ciocolată neagră
- 2 linguri unt
- nuci
Mod de preparare:
Pentru ambele blaturi, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu un praf de sare.
Adaugi zahărul şi mixezi în continuare.
La cel alb adaugi zeama şi coaja rasă de portocală şi făina amestecată cu praful de copt.
La cel maro pui cacaua, esenţa de rom şi făina amestecată cu praful de copt.
Introduci fiecare blat la cuptor 20 de minute, după care laşi ta răcit.
Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul, cacaua cu făina şi pui pe foc.
Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai deoparte şi adaugi margarina şi esenţa de rom. Laşi un pic la răcit.
Aşezi blatul maro, pui crema, apoi blatul alb. Topeşti ciocolata cu două linguri de unt, întinzi pe prăjitură şi nivelezi.
Decorezi cu nuci.
Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci
Pofta buna!