Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci

Printeaza

Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci din: oua, zahar, faina, portocala, parf de copt, sare, cacao, esenţă de rom, lapte, margarină, ciocolată neagră, unt, nuci.

Prajitura_cu_cacao_rom_ciocolata_si_nuci

Ingrediente pentru blatul alb:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 portocală
  • 1 pachet praf de copt
  • sare

Ingrediente pentru blatul maro:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 vârf de cuţit cu praf de copt
  • 1 esenţă de rom
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 pachet margarină
  • 1 esenţă de rom
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru decor:

 

 

Mod de preparare:

Pentru ambele blaturi, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu un praf de sare.

Adaugi zahărul şi mixezi în con­tinuare.

La cel alb adaugi zea­ma şi coaja rasă de portocală şi făina amestecată cu praful de copt.

La cel maro pui cacaua, esenţa de rom şi făina ames­tecată cu praful de copt.

Intro­duci fiecare blat la cuptor 20 de minute, după care laşi ta răcit.

Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul, cacaua cu făina şi pui pe foc.

Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai deoparte şi adaugi margarina şi esenţa de rom. Laşi un pic la răcit.

Aşezi blatul maro, pui crema, apoi blatul alb. Topeşti ciocola­ta cu două linguri de unt, întinzi pe prăjitură şi nivelezi.

Decorezi cu nuci.

 

Prajitura cu cacao, rom, ciocolata si nuci

Prajitura_cu_cacao_rom_ciocolata_si_nuci

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.