Prajitura glazurata cu cacao din: oua, unt, cacao, faina, ciocolata, cafea, zahar, praf de copt. Ingrediente: 4 ouă 200 g unt 50 g cacao 150 g făină 150 g ciocolată neagră 1 păstaie vanilie 30 ml cafea tare 200 g zahăr 1 linguriţă praf de copt Pentru decor: 300 g zahăr pudră apă 2 linguri zeamă […]
Prajitura cu cacao si rom
PrinteazaPrajitura cu cacao si rom din: unt, zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, zahar vanilat, esenta de rom.
Pentru blat:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 6 ouă
- 400 g făină
- o lingură cacao
- 3 linguriţe praf de copt
- 5 linguri lapte
Pentru cremă:
- un litru lapte
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 2 linguri cacao
- un plic zahăr vanilat
- o sticluţă esenţă de rom
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat untul cu zahărul, se încorporează ouăle, se pune şi făina amestecată cu praful de copt, apoi laptele şi se amestecă bine.
Intr-o tavă unsă cu unt se toarnă jumătate din aluat, iar restul se amestecă bine cu cacao şi se pune deasupra din loc în loc.
Blatul se coace la cuptor aproximativ 30 de minute.
Pentru cremă, într-un castron, se amestecă făina, zahărul, cacaua, esenţa şi zahărul vanilat, după care se adaugă treptat 200 ml lapte, amestecând continuu până se omogenizează.
Separat, într-o oală cu fundul gros, se încălzeşte restul de lapte şi se toarnă crema amestecând continuu până când se îngroaşă.
După ce se răcoreşte, crema se întinde uniform pe blat.
Prajitura cu cacao si rom
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura glazurata cu cacao
Pofta buna!
A facut cineva prajitura asta?