Prăjitură cu cacao si sos de menta
PrinteazaPrăjitură cu cacao si sos de menta din: faina, cacao, unt, zahar tos, praf de copt, oua, banane, cirese, scortisoara, lapte batut, ciocolata neagra, sare, sos de menta.
- 200 g faina
- 100 g cacao
- 110 g unt
- 200 g zahar tos
- un pliculet praf de copt
- doua oua
- doua banane
- 200 g cirese
- o lingurita cu scortisoara
- 280 ml lapte batut
- 300 g ciocolata neagra
- un sfert de lingurita cu sare
- sos de menta
Mod de preparare:
Untul moale se pune intr-un bol mpreună cu laptele, ouăle, sarea şi zahărul tos. Se mixează cinci minute, se adaugă bananele, jumătate din cantitatea de scorţişoară, praful de copt şi se mai bat două minute. Se adaugă făina amestecată cu cacaoa, se mixează până se omogenizează compoziţia şi se lasă să stea cinci minute.
Se adaugă cireşele fără sâmburi şi se pune compoziţia în forme de brioşă unse cu unt. Se coc la foc mediu 20-25 de minute, verificând dacă sunt gata cu ajutorul unei scobitori introduse în mijlocul brioşelor. Se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet.
Ciocolata se topeşte la bain- marie, se amestecă bine cu scorţişoara rămasă şi se lasă să se răcească puţin. Se toarnă peste brioşe aşezate pe grătar cu o hârtie dedesubt ca să se strângă ciocolata, se lasă să se întărească şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.
Se servesc reci, simple sau cu sos de menta.
Prăjitură cu cacao si sos de menta
Pofta buna!