Prăjitură cu cacao şi struguri

Printeaza

Prăjitură cu cacao şi struguri

Ingrediente blat:

  • 500g făină
  • 200g unt
  • 200g zahăr pudră
  • 150g cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lin­guriţă zahăr vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 ciorchine de struguri negri

 

Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de cio­colată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Prăjitură cu cacao şi struguri: Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează apoi cu făină. Se prepară aluatul, amestecând toate ingredientele, şi se întinde în tavă într-o foaie cu grosimea de 1 cm.

Se înţeapă din loc în loc cu cuţitul şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute, până se colorează coca. între timp, se pregăteşte crema de ciocolată astfel se încorporează în frişcă, treptat, prin batere cu un tel, praful de cremă de ciocolată şi zahărul pudră.

Se aromează cu esenţă de rom şi în ea se pun boabe de struguri negri. Se dă la frigider.

Când este gata aluatul, acesta se însiropează cu un sirop obţinut din 50ml apă şi l00g zahăr tos.

Deasupra se întinde crema şi peste cremă se aşază boabe de struguri albi.

Se dă la frigider pentru 2 ore. Se serveşte simplă sau cu frişcă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.