Prăjitură cu cacao şi struguri
PrinteazaPrăjitură cu cacao şi struguri
Ingrediente blat:
- 500g făină
- 200g unt
- 200g zahăr pudră
- 150g cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 1 pahar lapte
- 1 ciorchine de struguri negri
Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom
Mod de preparare:
Prăjitură cu cacao şi struguri: Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează apoi cu făină. Se prepară aluatul, amestecând toate ingredientele, şi se întinde în tavă într-o foaie cu grosimea de 1 cm.
Se înţeapă din loc în loc cu cuţitul şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute, până se colorează coca. între timp, se pregăteşte crema de ciocolată astfel se încorporează în frişcă, treptat, prin batere cu un tel, praful de cremă de ciocolată şi zahărul pudră.
Se aromează cu esenţă de rom şi în ea se pun boabe de struguri negri. Se dă la frigider.
Când este gata aluatul, acesta se însiropează cu un sirop obţinut din 50ml apă şi l00g zahăr tos.
Deasupra se întinde crema şi peste cremă se aşază boabe de struguri albi.
Se dă la frigider pentru 2 ore. Se serveşte simplă sau cu frişcă.
Pofta buna!