Prajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao
PrinteazaPrajitura cu cafea, nuci si glazura de cacao din: ouă, zahăr, praf de copt, nuci măcinate, pesmet, cafea, unt, zahăr pudră, nes, cacao.
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 140 g nuci măcinate
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri cafea
Pentru cremă:
- 1 pachet de unt
- 2 gălbenuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri nes
Pentru glazură:
- 6 linguri de zahăr pudră
- 1 lingură cacao
- 25 g unt
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahăr şi cu 1 praf de sare. Adaugi nuca, pesmetul, cafeaua şi albuşurile bătute spumă.
Pentru crema, freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi nesul.
Când se răceşte blatul, întinzi crema şi apoi glazura. Dai prăjitura la rece.
Dacă doreşti, poţi rade ciocolată deasupra.
Pofta buna!