Descoperă Secretele Sosului Chimichurri: Istorie, Varietăți și Rețete Autentice Argentiniene. Istoria sosului chimichurri este învăluită în mister și legende, fără o origine clară și unanim acceptată. Acest sos, devenit un simbol al gastronomiei argentiniene, are mai multe teorii legate de originea sa. Teoria Imigrantului Irlandez: Una dintre cele mai populare povești este aceea a unui […]
Prăjitură cu cafea şi nuci
PrinteazaPrăjitură cu cafea şi nuci
Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 140gzahăr
- 140g nucă măcinată
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri făină
- sare
Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g unt
Mod de preparare:
Prăjitură cu cafea şi nuci: Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul.
Când spuma este suficient de tare, se adaugă nuca şi, la urmă, cele 2 linguri făină, 4 gălbenuşuri bine frecate, praful de copt şi puţină sare.
Compoziţia obţinută se amestecă prin răsturnare, şi nu prin frecare, ca să crească bine la copt.
coace în tavă unsă şi tapetată cu faină. Pentru cremă, se amestecă bine toate ingredientele, până se obţine o compoziţie omogenă care se întinde uniform deasupra blatului.
Peste această cremă se poate pune, opţional, o glazură obţinută din amestecarea a 200g zahăr pudră cu 1 lingură cacao şi 3 linguri apă fierbinte.
Pofta buna!
Ciorbă a la Grec Autentică – Rețetă Tradițională și Nutritivă
Ciorbă a la Grec Autentică – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: carne de pui, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ardei gras, smantana, galbenusuri de ou, orez, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Această rețetă de ciorbă a la grec este o încântare culinară ce îmbină gustul intens de legume cu o textură cremoasă, datorită ouălor […]
Incoming search terms:
- prajitura ion iliescu