Prajitura Cafeaua doamnei
PrinteazaPrajitura Cafeaua doamnei din: faina, zahar, cafea solubila, unt, oua, lapte cald, praf de copt, cafea naturala, amidon si zahar pudra.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 500-550 g făină
- 200 g zahăr
- 2 linguriţe cafea solubilă
- 200 g unt
- 2 ouă
- 50-100 ml lapte cald
- 2 linguriţe praf de copt
Pentru cremă:
- 200 ml cafea naturală
- 600 ml lapte
- 4 linguri făină
- 4 linguri amidon
- 1 ou
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi untul cu ouăle şi zahărul. Adaugi apoi cafeaua solubilă. Presari făina amestecată cu praful de copt.
Omogenizezi. Torni apoi laptele, amesteci şi înveleşti aluatul în folie alimentară. Dai la frigider pentru o oră.
Scoţi aluatul şi îl împărţi în 4 bucăţi. Intinzi foi şi le coci pe tăvi cu dimensiunea de 19-25 cm căptuşite cu hârtie de copt, la 190 de grade, pentru 6-8 minute.
Pentru cremă, amesteci cafeaua cu laptele şi aduci amestecul în punctul de fierbere.
Mixezi oul cu zahărul, făina amestecată cu amidonul şi le adaugi peste lapte.
Amesteci până se îngroaşă. Iei de pe foc şi laşi să se răcească, apoi adaugi untul mixat.
Cu această cremă umpli foile. Pui cam 4-5 linguri de cremă peste o foaie. Laşi prăjitura la frigider pentru 6-8 ore.
Decorezi după imaginaţie sau o laşi simplă.
Prajitura Cafeaua doamnei
Pofta buna!