sepie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de digerat, fiind potrivită inclusiv pentru copii și persoanele în vârstă. De asemenea, carnea de […]
Prajitura de caise cu aroma de vanilie
PrinteazaPrajitura de caise cu aroma de vanilie din: smantana, zahar, oua, faina, unt, praf de copt, sare, caise, zahar vanilinat.
Ingrediente:
- 1 cana cu smantana
- 1 cana cu zahar
- 2 oua
- 400 g faina
- unt pentru uns forma
- 1/2 praf de copt
- sare
- 10-12 caise
- zahar vanilinat
Mod de preparare:
Prajitura de caise cu aroma de vanilie: pune smantana in vas emailat si se freaca spuma cu zaharul si un praf de sare.
spala ouale, se sterg si se incorporeaza pe rand in crema de smantana. Faina cernuta proaspat (prin cernere faina se aeriseste si devine mai eficienta) se pune in ploaie peste smantana.
stinge praful de copt cu zeama de lamaie sau cu otet si se amesteca peste aluat.
unge forma de prajitura (trebuie sa aiba o suprafata mare pentru ca fructele sa-si pastreze aspectul), se tapeteaza cu faina.
rastoarna aluatul si se tine 5 minute la cuptor, la foc viu, dupa care forma se trage afara si se incorporeaza caisele jumatati sau taiate felii subtiri.
Caisele se spala, se curata de samburi, se rup in doua (sau se taie felii subtiri) si se pun pe toata suprafata aluatului. Forma se pune in cuptorul incalzit. Prajitura se coace la foc potrivit 35 minute.
Trebuie sa fie usor aurie pentru a fi scoasa din cuptor. Se raceste, se taie patrate, se pudreaza cu zahar pudra in amestec cu vanilie si se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Oua umplute picante – usor de preparat
oua fierte, maioneza, mustar, sare, paprika. Ingrediente: 6 oua fierte, tare 5 linguri maioneza 2 lingurite mustar 1/4 lingurita sare Paprika Mod de preparare: Taiati oualele in jumatati. Scoateti galbenusurile si adaugati intr-un bol. Pasati cu o furculita si adaugati maioneza, mustar, sare si amestecati pana se omogenizeaza. Umpleti albusurile […]