Prajitura cu caise si branza dulce

Printeaza

Prajitura cu caise si branza dulce din: faina, margarina, lapte, sare, zahar, praf de copt, drojdie, branza dulce, oua, gris, zahar, zahar vanilinat, caise.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 400 g faina
  • 150 g margarina
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 30 g margarina pentru uns tava

pentru umplutura:

  • 750 g branza dulce
  • 3 oua
  • 2 linguri gris
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 500 g caise

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron făina cernută, praful de copt şi drojdia uscată.

Faci o adâncitură în mijloc, în care pui laptele călduţ, zahărul şi sarea. Frămânţi aluatul, încorporând treptat margarina topită, la temperatura camerei.

Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini şi ai încorporat toată grăsimea, îl acoperi şi îl laşi să crească la cald, 15-20 de minute.

Pentru umplutură, mixezi brânza dulce cu ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilinat şi grisul.

Speli caisele, le tai în jumătăţi şi îndepărtezi sâmburii.

Impărţi aluatul în două. întinzi o foaie pe care o pui într-o tavă de 25×35 cm, unsă cu rnargarină.

Torni umplutura de brânză, peste care aşezi jumătăţi de caise. Din aluatul rămas faci suluri subţiri, pe care le intercalezi printre caise.

Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.

 

Prajitura cu caise si branza dulce

Prajitura_cu_caise_si_branza_dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.