Prajitura cu caise si branza dulce
PrinteazaPrajitura cu caise si branza dulce din: faina, margarina, lapte, sare, zahar, praf de copt, drojdie, branza dulce, oua, gris, zahar, zahar vanilinat, caise.
Ingrediente:
pentru blat:
- 400 g faina
- 150 g margarina
- 200 ml lapte
- 1 praf de sare
- 1 lingurita zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita drojdie uscata
- 30 g margarina pentru uns tava
pentru umplutura:
- 750 g branza dulce
- 3 oua
- 2 linguri gris
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 500 g caise
Mod de preparare:
Pui într-un castron făina cernută, praful de copt şi drojdia uscată.
Faci o adâncitură în mijloc, în care pui laptele călduţ, zahărul şi sarea. Frămânţi aluatul, încorporând treptat margarina topită, la temperatura camerei.
Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini şi ai încorporat toată grăsimea, îl acoperi şi îl laşi să crească la cald, 15-20 de minute.
Pentru umplutură, mixezi brânza dulce cu ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilinat şi grisul.
Speli caisele, le tai în jumătăţi şi îndepărtezi sâmburii.
Impărţi aluatul în două. întinzi o foaie pe care o pui într-o tavă de 25×35 cm, unsă cu rnargarină.
Torni umplutura de brânză, peste care aşezi jumătăţi de caise. Din aluatul rămas faci suluri subţiri, pe care le intercalezi printre caise.
Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.
Prajitura cu caise si branza dulce
Pofta buna!