Frittata cu Dovlecei și Ceapă Verde din: oua, dovlecei, ceapa verde, parmezan, ulei, sare, piper, ierburi. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare, dar sățioase, reprezintă alegerea perfectă. Această rețetă îmbină simplitatea și savoarea, fiind ideală pentru micul dejun, prânz sau chiar o cină ușoară. Dovleceii adaugă o textură moale și un gust delicat, în timp ce […]
Prajitura cu caise si branza
PrinteazaPrajitura cu caise si branza din: făină, drojdie, zahăr, lapte călduţ, oua, unt, sare, cremă de brânză, zahăr vanilat, caise.
Ingrediente:
- 450 g făină
- 30 g drojdie
- 60 g zahăr,
- 180 ml lapte călduţ
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 80 g unt
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 100 g zahăr,
- 300 g caise
Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron şi fă o adâncitură în mijloc. Presară drojdia, adaugă o linguriţă cu zahăr şi jumătate din cantitatea de lapte şi frământă uşor cu puţină făină.
Acoperă şi lasă aluatul să crească la loc cald până ce îşi dublează volumul, încorporează restul de zahăr şi lapte, oul, gălbenuşurile, sarea şi untul topit.
Frământă până ce aluatul devine nelipi- cios şi neted. Acoperă şi lasă-l la crescut o jumătate de oră. întinde aluatul într-o tavă tapetată.
Amestecă brânza cu gălbenuşurile, vanilia şi zahărul, iar la final, adaugă albuşurile bătute spumă.
Toarnă umplutura peste aluat, pune deasupra jumătăţi de caisă bine coaptă şi lasă la crescut 20 de minute.
Coace apoi o jumătate de oră la 180°C. Porţionează prăjitura numai după ce s-a răcit.
Prajitura cu caise si branza
Pofta buna!
Frittata cu Dovlecei și Ceapă Verde