Prajitura cu caise si branza

Printeaza

Prajitura cu caise si branza din: făină, drojdie, zahăr, lapte călduţ, oua, unt, sare, cremă de brânză, zahăr vanilat, caise.

 

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 30 g drojdie
  • 60 g zahăr,
  • 180 ml lapte călduţ
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 80 g unt
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 100 g zahăr,
  • 300 g caise

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron şi fă o adân­citură în mijloc. Presară drojdia, adaugă o linguriţă cu zahăr şi jumătate din canti­tatea de lapte şi frământă uşor cu puţină făină.

Acoperă şi lasă aluatul să crească la loc cald până ce îşi dublează volumul, încorporează restul de zahăr şi lapte, oul, gălbenuşurile, sarea şi untul topit.

Frământă până ce aluatul devine nelipi- cios şi neted. Acoperă şi lasă-l la crescut o jumătate de oră. întinde aluatul într-o tavă tapetată.

Amestecă brânza cu găl­benuşurile, vanilia şi zahărul, iar la final, adaugă albuşurile bătute spumă.

Toarnă umplutura peste aluat, pune dea­supra jumătăţi de caisă bine coaptă şi lasă la crescut 20 de minute.

Coace apoi o jumătate de oră la 180°C. Porţionează prăjitura numai după ce s-a răcit.

 

Prajitura cu caise si branza

Prajitura_cu_caise_si_branza

Pofta buna!

 

 

Frittata cu Dovlecei și Ceapă Verde

Frittata cu Dovlecei și Ceapă Verde din: oua, dovlecei, ceapa verde, parmezan, ulei, sare, piper, ierburi. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare, dar sățioase, reprezintă alegerea perfectă. Această rețetă îmbină simplitatea și savoarea, fiind ideală pentru micul dejun, prânz sau chiar o cină ușoară. Dovleceii adaugă o textură moale și un gust delicat, în timp ce […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.