Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie
PrinteazaPrajitura cu caise, ciocolata si vanilie din: casie, faina, zahar, smantana, oua, cacao, unt, bicarbonat, lapte, păstaie de vanilie, unt, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 6 caise
- 250 g făină
- 300 g zahăr
- 200 g smântână
- 3 ouă
- 2 linguri cacao
- 50 g unt
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
cremă:
- 500 ml lapte
- 5 linguri făină
- 150 g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 200 g unt
- 1 păstaie de vanilie
glazură:
- 150 g unt
- 250 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi le amesteci cu untul topit în prealabil şi bicarbonatul stins cu puţină smântână.
Adaugi făina, treptat, apoi restul de smântână şi amesteci până se încorporează toate ingredientele. Compoziţia obţinută o împărţi în două, iar în una din ele pui pudra de cacao.
Intr-o tavă tapetată cu unt pui alternativ câte 3 linguri din fiecare compoziţie, până termini aluatul, un strat de caise tăiate felii, apoi dai tava la cuptoml preîncălzit la 180 °C 40 de minute.
Intre timp, prepari crema de vanilie. Amesteci făina cu laptele, gălbenuşurile şi zahărul şi le pui pe foc. Amesteci continuu, iar când începe să dea în clocot pui păstaia de vanilie.
Când crema se îngroaşă, o iei de pe foc. Când s-a răcit, adaugi untul. Pentru glazură, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi.
Peste blatul răcit pui crema de vanilie, deasupra tomi glazura de ciocolată şi dai tortul la rece 2 ore.
Prajitura cu caise, ciocolata si vanilie
Pofta buna!