Prăjitură cu caise şi fulgi de marţipan
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, martipan, scortisoara, faina, caise.
Ingrediente blat:
- 250 g unt moale
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 ml lapte
Ingrediente fulgi:
- 80 g compoziţie de marţipan
- 100 g unt moale
- 100 g zahăr
- 1 lingură scorţişoară
- 150 g făină
- 2 conserve caise (de 580 ml)
Mod de preparare:
Se unge cu unt o tavă sau se tapetează cu hârtie de copt. Se bate untul spumă, cu zahăr; se înglobează pe rând ouăle, până ce zahărul se dizolvă complet.
Se amestecă separat făina cu praf de copt şi se toarnă în ploaie peste compoziţia de unt; se omogenizează cu grijă, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se adaugă laptele şi se amestecă până ce ia naştere un aluat omogen, moale. Aluatul se aşază în tava pregătită şi se nivelează.
Cuptorul se încinge la 180° C. Caisele din compot se lasă să se scurgă într-o strecurătoare mare.
Se mărunţeşte compoziţia de marţipan şi se aşază într-un castron, împreună cu untul, zahărul, scorţişoara şi făina.
Se frământă cu mâna până ce iau naştere fărâmituri mari (fulgi).
Jumătate din cantitatea de caise se aşază pe suprafaţa blatului şi se repartizează deasupra, în mod uniform, fulgii de marţipan.
Prăjitura se coace la cuptor timp de cca. 35-45 min., până ce se rumeneşte. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească complet, în tavă.
Se taie prăjitura în douăzeci de bucăţi şi se aşază deasupra restul de caise. Bucăţile de tartă se pot servi cu un capac gros de frişcă bătută, cu vanilie şi puţină scorţişoară.
Pofta buna!
Vreau sa incerc si eu prajitura asta