Prajitura cu caise si fulgi de migdale
PrinteazaPrajitura cu caise si fulgi de migdale din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata cu lapte si fulgi de migdale.
Ingrediente:
pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 esenta de rom
pentru crema:
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 100 g ciocolata cu lapte
- 500 g caise
- 30 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Cele patru albuşuri se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bat până se topeşte.
Se pun pe rând gălbenuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua, amestecând uşor de jos în sus ca să nu se lase compoziţia.
Se toarnă într-o formă de tort cu pereţi detaşabili tapetată şi unsă şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se lasă să se răcească. Se fierbe budinca de vanilie cu laptele şi cu zahărul până se îngroaşă, după care se dă să se răcească.
Se opăresc caisele, se taie în jumătate şi se curăţă de pieliţă şi de sâmburi.
Se întinde budinca de vanilie peste blat şi se aşază jumătăţile de caise. Se dă la rece o oră.
Se topeşte ciocolata pe baie de aburi cu puţin ulei şi se întinde cu o spatulă pe partea laterală a prăjiturii, apoi se decorează cu fulgii de migdale.
Prajitura cu caise si fulgi de migdale
Pofta buna!