Prăjitură cu caise şi mac

Printeaza

Prăjitură cu caise şi mac din: oua, faina, zahar tos, sare, caise uscate, seminte de mac, budinca de vanilie, lapte, frisca, gem de mere, zahar vanilinat, sos de ciocolata, sos de menta.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar tos
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 200 g caise uscate
  • seminte de mac
  • un plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte dulce
  • 200 ml frisca
  • 100 g gem de mure
  • zahar vanilinat
  • sos de ciocolata
  • sos de menta

 

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi sarea până când îşi dublează volumul.

Se adaugă făina, se mixează şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu 10-12 minute, având grijă să nu se ardă.

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu două pliculeţe cu zahăr vanilinat, două linguri cu seminţe de mac, cu caisele tăiate bucăţele şi frişca mixată.

Se taie foaia de pandişpan în trei bucăţi, una mică şi două mai mari.

Bucata mai mare se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie de plastic şi se îmbracă pereţii cu ea.

Bucata cea mai mică se unge cu gemul de mure şi se rulează.

toarnă jumătate din amestecul cu budincă peste foaia din tavă, se aşază în mijloc rulada mică din gem şi se toarnă restul de amestec.

nivelează, se aşază deasupra aluatul rămas, se presează şi se introduce la rece pentru circa o oră.

Se serveste rece cu sos de ciocolata sau cu sos de menta.

Prăjitură cu caise şi mac

Prajitura_cu_caise_si_mac

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.