Prajitura cu caise sau piersici
PrinteazaO reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt, bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise.
- 2 oua
- 80 g unt
- 200 g iaurt
- 1 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 cani de faina
- 1 1/2 cana zahar
- zahar vanilat
- 1 lingurita zeama sau sare de lamaie
- 800 g caise/piersici
Mod de preparare:
Intr-un castron, freci zahărul cu untul până obţii o cremă, adaugi apoi ouăle pe rând, iaurtul, aromele şi bicarbonatul stins în puţină apă cu sare de lămâie. Adaugi şi făina. Ungi tava cu unt sau ulei.
Coci la foc iute 5-7 minute, scoţi tava, pui caisele tăiate în felii şi dai din nou la cuptor până când prăjitura se rumeneşte potrivit.
Prajitura cu caise sau piersici
Pofta buna!