Prajitura cu caise, stafide si migdale

Printeaza

Prajitura cu caise, stafide si migdale din: migdale, drojdie, zahăr, lapte, oua, sare, unt, frisaca, stafide, rom, griş, mac, zahăr vanilat, amidon, coajă de lămâie, caise, gem de caise.

 

Ingrediente:

  • 50 g migdale măcinate
  • 1/2 cub drojdie
  • 50 g zahăr
  • 4 linguri lapte călduţ
  • 1 ou
  • sare
  • 100 g unt
  • 3 linguri frişcă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g stafide
  • 3 linguri rom
  • 500 ml lapte
  • 40 g unt
  • 40 g griş
  • 250 g mac măcinat
  • 125 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 1 albuş
  • sare
  • 10 caise decojite şi tăiate jumătăţi
  • 3 linguri gem de caise

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un cas­tron făina cu migdalele. Se face o gropiţă la mijloc şi se sparge înăuntru cubul de drojdie; se adaugă lapte, un praf de zahăr şi se amestecă împreună cu puţină făină de pe margini.

Se lasă să creas­că 20 min. Se adaugă restul de ingrediente pentru aluat şi se frământă; se lasă alua­tul să crească 40 min.

Se înmoaie stafidele în rom. Se dă în fiert laptele cu unt; se adaugă griş şi se lasă să dea câteva clocote, ames­tecând.

Se adaugă macul, za­hărul tos şi zahărul vanilat. Se lasă să se răcorească.

Se separă ouăle. Se ames­tecă gălbenuşurile cu amidon şi se înglobează în compoziţia de mac, cu coaja de lămâie şi stafidele.

Se bat 3 albuşuri cu un praf de sare şi se încorporează. Se încin­ge cuptorul la 180 °C.

Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o tavă unsă; se lasă să crească 15 min.

Se acoperă cu compoziţia de mac şi se încrustează caisele; se coace prăjitura în cupto­rul pregătit, timp de cca 40 min.

Se scoate şi se unge imediat cu gem.

Prajitura cu caise, stafide si migdale

Prajitura_cu_caise_stafide_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.