Prajitura calda cu cartofi

Printeaza

Prajitura calda cu cartofi din: cartofi, faina, unt, lapte, zahar, drojdie.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 400 g făină
  • 4 linguri cu unt
  • 1 cană cu lapte fiert sau iaurt subţire
  • 5 linguri cu zahăr tos
  • 1 lingură cu drojdie rpoaspătă sau us­cată
  • 1 linguriţă cu sare
  • 2 linguri cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Prajitura calda cu cartofi: Fierbem cartofii în apă cât să-i acopere. Când coaja crapă puţin îi scoatem din apă cu lingura, îi lăsăm în strecurătoare şi-i curăţăm după 10 min cu mâna umezită.

Ii trecem pe râzătoare într-un vas emailat sau un castron mare, amestecăm cu: sare, drojdia înmuiată până devine lichidă, laptele călduţ (sau iaurt de băut ţinut la temperatura bucătăriei) în care am pus zahărul tos şi l-am agitat ca să se topească, şi faină pusă în ploaie.

Amestecăm energic cu lingura de lemn ca să încorporăm corect faina, punem 3 linguri cu unt înmuiat, amestecăm bine şi turnăm aluatul în formă mai mare (de cozonac) pe care o punem în cuptorul cald pentru 30 minute.

Când prăjitura s-a rumenit scoatem tava din cuptor şi ungem prăjitura cu unt. Pudrăm cu zahăr vanilinat când am scos-o din formă, o tăiem felii şi o servim caldă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.