Prajitura calda cu cartofi
PrinteazaPrajitura calda cu cartofi din: cartofi, faina, unt, lapte, zahar, drojdie.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 400 g făină
- 4 linguri cu unt
- 1 cană cu lapte fiert sau iaurt subţire
- 5 linguri cu zahăr tos
- 1 lingură cu drojdie rpoaspătă sau uscată
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Prajitura calda cu cartofi: Fierbem cartofii în apă cât să-i acopere. Când coaja crapă puţin îi scoatem din apă cu lingura, îi lăsăm în strecurătoare şi-i curăţăm după 10 min cu mâna umezită.
Ii trecem pe râzătoare într-un vas emailat sau un castron mare, amestecăm cu: sare, drojdia înmuiată până devine lichidă, laptele călduţ (sau iaurt de băut ţinut la temperatura bucătăriei) în care am pus zahărul tos şi l-am agitat ca să se topească, şi faină pusă în ploaie.
Amestecăm energic cu lingura de lemn ca să încorporăm corect faina, punem 3 linguri cu unt înmuiat, amestecăm bine şi turnăm aluatul în formă mai mare (de cozonac) pe care o punem în cuptorul cald pentru 30 minute.
Când prăjitura s-a rumenit scoatem tava din cuptor şi ungem prăjitura cu unt. Pudrăm cu zahăr vanilinat când am scos-o din formă, o tăiem felii şi o servim caldă.
Pofta buna!