Prajitura cu capsune, zmeura si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu capsune, zmeura si ciocolata din: oua, zahar, faina, sare, esenta de rom, smantana, gelatina, branza dulce, dulceata de zmeura, zahar pudra, zmeura, capsune, coniac, ciocolata, biscuiti.
Ingrediente:
pentru blat:
- 5 oua
- cate 5 linguri zahar si faina
- 1 praf de sare
- 1/2 fiola esenta de rom
pentru crema:
- 500 g smantana
- 2 plicuri (20 g) gelatina
- 300 g branza dulce
- 2 linguri dulceata de zmeura
- 100 g zahar pudra
- 1 pahar zmeura
- cateva capsune
pentru sirop:
- 200 ml apa
- 100 g zahar
- cateva linguri linguri de coniac
pentru decor:
- cateva fructe proaspete (capsune si zmeura)
- 100 g ciocolata de menaj
- 200 g biscuiti rotunzi fragezi, glazurati cu ciocolata
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, apoi cu zahărul, până se întăresc, încorporezi gălbenuşurile, esenţa şi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Coci aluatul într-o formă detaşabilă pentru tort, cu diametrul de 26 cm, circa 1/2 oră, la foc mediu.
Pentru sirop, fierbi apa cu zahărul, iar după ce siropul s-a mai îngroşat, stingi focul şi adaugi coniacul.
Pentru cremă, mixezi brânza cu smântână şi zahărul pudră, apoi adaugi gelatina, în prealabil hidratată în apă rece şi topită la bain-marie.
Montezi prăjitura în forma în care ai copt blatul. Tai blatul rece în două foi orizontale.
Aşezi primul blat în formă, îl însiropezi şi aşezi biscuiţii pe marginea formei.
Torni crema de brânză, presari bucăţi de fructe şi torni dulceaţă în fir subţire, pe toată suprafaţa cremei.
Suprapui al doilea blat, îl însiropezi şi îl presezi uşor. Dai prăjitura la rece pentru 2 ore.
Decorezi cu ciocolată topită, cu căpşune trase în ciocolată şi cu zmeură. Păstrezi prăjitura încă 1/2 oră la rece.
Prajitura cu capsune, zmeura si ciocolata
Pofta buna!