Prajitura cu capsuni in aluat de foi

Printeaza

Prajitura cu capsuni in aluat de foi din: aluat de foi, lapte, alune, zaha candel, capsuni, branza de vaci, zahar pudra, jeleu de capsuni, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_capsuni_in_aluat_de_foi

  • 6 bucati aluat de foi (circa 450 g)
  • 3 linguri lapte
  • 50 g alune tocate
  • 3 linguri zahar candel
  • 500 g capsuni
  • 250 g branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 50 g jeleu de capsuni
  • 1 plic praf intaritor de frisca
  • 200 g frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se lasă să se decongeleze foile de aluat, se taie în două şi se aşază pe bucăţi de hârtie de copt.

Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Se ung cu lapte 6 foi şi se presară alune şi zahăr can­del.

Se coc toate foile 10-15 min. şi se lasă să se răcească.

Se pregătesc căpşunile; se pasează 100 g şi restul se dau la frigider.

Se amestecă brânza de vaci cu zahăr pudră, jeleu şi piure de căpşuni. Se înglobează frişca bătută separat cu praful întăritor.

Căpşunile de la frigider se taie felii.

Pe cele 6 foi de aluat fără migdale se şpriţează jumătate din cantita­tea de cremă de brânză.

Se pun deasupra căpşunile, se incrustează puţin şi se şpriţează şi restul de cremă.

Se acoperă cu foile presărate cu migdale şi se serveşte.

Prajitura cu capsuni in aluat de foi

Prajitura_cu_capsuni_in_aluat_de_foi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.