Prajitura cu capsuni in aluat de foi
PrinteazaPrajitura cu capsuni in aluat de foi din: aluat de foi, lapte, alune, zaha candel, capsuni, branza de vaci, zahar pudra, jeleu de capsuni, frisca.
- 6 bucati aluat de foi (circa 450 g)
- 3 linguri lapte
- 50 g alune tocate
- 3 linguri zahar candel
- 500 g capsuni
- 250 g branza de vaci
- 4 linguri zahar pudra
- 50 g jeleu de capsuni
- 1 plic praf intaritor de frisca
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se lasă să se decongeleze foile de aluat, se taie în două şi se aşază pe bucăţi de hârtie de copt.
Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Se ung cu lapte 6 foi şi se presară alune şi zahăr candel.
Se coc toate foile 10-15 min. şi se lasă să se răcească.
Se pregătesc căpşunile; se pasează 100 g şi restul se dau la frigider.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr pudră, jeleu şi piure de căpşuni. Se înglobează frişca bătută separat cu praful întăritor.
Căpşunile de la frigider se taie felii.
Pe cele 6 foi de aluat fără migdale se şpriţează jumătate din cantitatea de cremă de brânză.
Se pun deasupra căpşunile, se incrustează puţin şi se şpriţează şi restul de cremă.
Se acoperă cu foile presărate cu migdale şi se serveşte.
Prajitura cu capsuni in aluat de foi
Pofta buna!