Prajitura cu capsuni si cacao
PrinteazaPrajitura cu capsuni si cacao din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt, nuca, amidon, unt, vanilie, capsuni.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri lapte
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolată
- 1 plic praf de copt
- 100 g nucă măcinată
Pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 7 linguri amidon
- 150 g zahăr
- 250 g unt
- esenţă de vanilie
- 600 g căpşuni, tăiate felii
Pentru glazură:
- 3 albuşuri
- 1 linguriţă zeamă lămâie
- 100 g zahar
- 1 praf sare
Mod de preparare Prajitura cu capsuni si cacao:
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când acesta se dizolvă. Torni ciocolata topită şi laptele şi omogenizezi.
Amesteci ingredientele uscate, apoi le încorporezi, cu o spatulă, în cele umede. Mixezi albuşurile spumă, apoi le adaugi în aluat.
Coci blatul, îl laşi la răcit, apoi îl tai în două.
Pentru cremă, combini laptele cu zahărul, esenţa, amidonul şi le pui la foc mic, amestecând continuu până când se îngroaşă.
O ţii la răcit, apoi încorporezi untul ţinut la temperatura camerei.
Aşezi o felie de blat pe un platou, întinzi jumătate din cremă, apoi aranjezi căpşunile, pui restul de cremă, şi acoperi cu cealaltă felie.
Pentru glazură, baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi zahărul, zeama de lămâie şi prepari bezeaua pe baie de aburi, apoi o întinzi peste prăjitură.
Pofta buna!