Ghimbirul: Remediul Natural pentru Digestie și Ameliorarea Grețurilor. Ghimbirul, o rădăcină cu proprietăți terapeutice remarcabile, a fost utilizat timp de milenii în medicina tradițională pentru a trata o varietate de afecțiuni. Recunoscut în special pentru eficacitatea sa în ameliorarea grețurilor și îmbunătățirea digestiei, ghimbirul oferă beneficii de sănătate care depășesc aceste două aspecte. Istoric și […]
Prajitura cu capsuni si ciocolata alba
PrinteazaPrajitura cu capsuni si ciocolata alba din: smântână, lapte, zahar ciocolata alba, zahar vanilat, capsuni, gelatina.
Ingrediente:
- 200 ml smântână
- 200 ml lapte
- 50 g zahăr
- 100 g ciocolată albă
- 1 plic zahăr vanilat
- 300 g căpşuni
- 10 g gelatină
Pentru decor:
- căpşuni întregi + zdrobite
Mod de preparare:
Pui smântână împreună cu 100 ml lapte într-un vas şi adaugi zahărul şi zahărul vanilat. Rupi ciocolata albă în bucăţi mici şi le pui în lapte.
Aşezi vasul pe foc şi amesteci încontinuu, până se topeşte zahărul şi ciocolata, lei de pe foc şi pui deoparte. In laptele rămas dizolvi gelatina şi o adaugi în crema de ciocolată.
Pentru câteva minute pui vasul înapoi pe foc şi amesteci încet, până începe să fiarbă uşor. Zdrobeşti căpşunile cu furculiţa sau cu mixerul şi le încorporezi în crema de ciocolată.
Crema obţinută o torni în formele dorite (forme de brioşă, formă de animăluţe etc.) şi pui în frigfder pentru o noapte.
Inainte de servire, răstorni pe farfurie formele de panna’ cotta şi decorezi cu căpşuni întregi şi cu căpşuni zdrobite.
Prajitura cu capsuni si ciocolata alba
Pofta buna!
Ghimbirul: Remediul Natural pentru Digestie și Ameliorarea Grețurilor