Prajitura cu capsuni si lichior de migdale
PrinteazaPrajitura cu capsuni si lichior de migdale din: ouă, zahar, faina, praf de copt, cacao, lapte, branza de vaci, zahăr pudră, lămâie (sau limete), gelatina, esenţă de vanilie, praf de curcuma, cacao, lichior de migdale (Amaretto), căpşune.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 100 g cacao
- 50 ml lapte călduţ (în care se dizolvă praful de cacao)
Pentru cremă:
- 700 g brânză de vaci
- 3-4 linguri zahăr pudră
- 1 lămâie (sau limete)
- 1 plic gelatină
- esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă praf de curcuma
Pentru sirop:
- 150 g zahăra
- 250 ml apă
- 1 lămâie
- 2 linguriţe cacao
- 1 lingură lichior de migdale (Amaretto)
Pentru decor:
- 500 g căpşune
- gelatină pentru decor (1 plic tort-gelee)
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat spumă cu o lingură de zahăr, iar albuşurile se bat cu restul de zahăr.
Compoziţiile se amestecă şi se cerne deasupra făina, praful de copt şi laptele cu cacao.
Blatul se coace într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Se prepară siropul. Blatul răcit se însiropează.
Brânza de vaci se amestecă bine cu zahărul pudră, esenţa de vanilie, curcuma, coaja şi zeama de la o lămâie. Se dizolvă gelatina în 100 ml apă, la foc mic, fără să dea în fiert.
Gelatina se adaugă în compoziţia de brânză şi se amestecă bine. Crema se repartizează uniform pe blat.
Peste cremă se aşază căpşunele, după care prăjitura se îmbracă într- un strat de tort-gelee (preparat conform instrucţiunilor de pe plic).
Prăjitura se ţine la rece câteva ore.
Prajitura cu capsuni si lichior de migdale
Pofta buna!