Prajitura caramelizata cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, cubuleţe zahăr. Ingrediente: 1 kg piersici 150 g zahăr 150 g făină 60 g unt 4 ouă 20 cubuleţe zahăr Mod de preparare: Cureţi piersicile de pieliţă şi le tai în două, pentru a scoate sâmburii. Pui la topit cuburile de zahăr, iar imediat ce […]
Prajitura caramel cu nuci
PrinteazaPrajitura caramel cu nuci din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, ciocolata alba, unt, apa.
Pentru blat:
- 6 albuşuri
- 200 g zahăr
- 100 g nucă tocată
- 2 linguri făină
- 1 praf de copt
- 4 cuburi de ciocolată de menaj albă
Pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 12 linguri zahăr
- 1 pachet unt
- 2 linguri apâ
- 200 g nucă tocată
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Baţi spumă albusurile cu zahăr, adaugi nuca, făina si praful de copt.
Torni compoziţia în tava unsă cu unt si o dai la cuptor circa 25 de minute. După ce s-a copt, scoti blatul si razi imediat ciocolată deasupra.
Pregăteşti crema aşa:
Freci gălbenusurile cu 5 linguri de zahăr până devin ca o spumă.
Separat, caramelizezi zahărul, adaugi untul şi apa şi fierbi totul la foc mic.
Adaugi apoi gălbenuşurile, nuca măcinată, amesteci şi laşi la fiert până se îngroaşă crema.
Odată făcută crema, o adaugi peste blatul răcit. Lasi prăjitura câtva timp deoparte si apoi o poţi tăia în bucăţi potrivite.
Prajitura caramel cu nuci
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura caramelizata cu piersici
Pofta buna!