Prajitura cu caramel si topping de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu caramel si topping de ciocolata din: unt, zahar pudra, faina, miere, lapte condensat, ciocolata.
- 125 g unt moale
- 60 g zahăr pudră
- 175 g făină
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 4 linguri cu miere
- 397-405 g conservă cu lapte condensat
- Ingrediente pentru topping:
- 250 g ciocolată
- 15 g unt
Mod de preparare:
Setează cuptorul la 180°C. Pentru aluat, pune toate ingredientele într-un castron şi frământă un aluat ferm, cu mâna sau cu mixerul, până când se omogenizează.
Pune aluatul în tavă şi coace-l timp de 20-25 de minute, până când devine ferm la atingere. Lasă-l să se răcească în formă.
Pentru umplutură, topeşte untul într-un vas, în cuptorul cu microunde, la putere maximă, timp de 1 -2 minute. Adaugă restul ingredientelor pentru umplutură şi amestecă bine.
Fierbe totul în cuptorul cu microunde, timp de 8-13 minute până când amestecul capătă o culoare caramel.
Opreşte cuptorul la fiecare 1 minut pentru a amesteca foarte bine.
Dacă nu ai un cuptor cu microunde, topeşte untul într-o cratiţă, adaugă restul ingredientelor pentru umplutură şi încălzeşte uşor, până se dizolvă zahărul.
Adu la fierbere, redu focul şi fierbe, amestecând regulat, timp de 8-10 minute. Toarnă apoi crema peste aluat. Lasă să se răcească.
Pentru topping, pune ciocolata şi untul într-un castron şi topeşte-le, într-un cuptor cu microunde sau într-o cratiţă, la bain-marie.
Amestecă bine, apoi toarnă topping-ul peste caramel. Lasă-l să se aşeze.
Crestează deasupra topping-ul, în felii. Lasă prăjitura să se răcească bine înainte de a o tăia.
Prajitura cu caramel si topping de ciocolata
Pofta buna!