Prăjitură caramel
PrinteazaPrăjitură caramel din: faina, margarina, smantana, zahar, lapte, cacao.
- 1 kg făină
- 200 g margarina
- 400 g smântână
Ingrediente cremă:
- 2 căni zahăr
- 500-600 ml lapte
- 4-5 linguri făină
- 100 g margarină
Ingrediente glazură:
- 12 linguri zahăr
- 6 linguri apă
- 3 linguri cacao
- 50 g margarină
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în 8 bucăţi din care întinzi 8 foi. Le coci apoi pe rând pe dosul tăvii de aragaz tapetate cu făină câte 8-10 minute fiecare. Pregăteşti apoi crema.
Topeşti zahărul într-un tuci (ceaun). Amesteci făina cu laptele călduţ şi adaugi compoziţia peste zahărul caramel când acesta a devenit maroniu. Amesteci repede pe foc mic până se îngroaşă crema, adaug margarina, omogenizezi şi dai tuciul deoparte. întinzi crema caldă între foi şi pregăteşti glazura:
Amesteci zahărul cu apa, cacaua şi margarina şi fierbi totul pe foc mic până se îngroaşă puţin.
Intinzi glazura peste prăjitură şi o laşi într-un loc răcoros până a doua zi când o tai bucăţi.
Prăjitură caramel
Pofta buna!