Prajitura caramelizata cu piersici
PrinteazaPrajitura caramelizata cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, cubuleţe zahăr.
- 1 kg piersici
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- 60 g unt
- 4 ouă
- 20 cubuleţe zahăr
Mod de preparare:
Cureţi piersicile de pieliţă şi le tai în două, pentru a scoate sâmburii.
Pui la topit cuburile de zahăr, iar imediat ce se caramelizează, torni compoziţia într-o formă rotundă (care se desface), închisă pe tbate părţile pentru a o tapeta cu zahăr topit.
Aşezi apoi jumătăţile de piersici în formă, peste zahărul caramelizat. încingi cuptorul, iar între timp spargi ouăle şi separi albuşurile de gălbenuşuri.
Amesteci gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi apoi făina şi untul topit.
Baţi separat albuşurile spumă şi le adaugi uşor în gălbenuşuri. Torni compoziţia în formă, peste piersici.
Dai prăjitura la cuptor şi o laşi să se coacă 45 de mniute. Desfaci forma imediat ce o scoţi din cuptor. Serveşti prăjitura rece.
Prajitura caramelizata cu piersici
Pofta buna!