Prajitura Carpati
PrinteazaPrajitura Carpati din: oua, zahar, ulei, lapte, amoniac, faina, margarin, cacao.
Pentru foi:
- 3 ouă
- 20 linguri zahăr
- 20 linguri ulei
- 20 linguri lapte
- 1 linguriţă amoniac
- făină
Pentru cremă:
- 1 cană zahăr
- 2 pachete margarină
- 2 linguri cacao
- 15 linguri făină
- 2 litri lapte
Mod de preparare:
Pentru foi, amesteci ingredientele, iar din coca obţinută faci 6-7 foi şi le coci pe dosul tăvii. Pentru cremă, caramelizezi zahărul, adaugi margarina, cacaua şi făina, apoi torni laptele şi amesteci până se îngroaşă.
Aşezi pe o tavă mai mare una dintre foi, pui un strat de cremă şi tot aşa. Păstrezi o parte din cremă.
Dai tava la rece cel puţin trei ore, tai în dreptunghiuri cu laturile de 5, respectiv 10 cm, apoi pe diagonală, cât să obţii două triunghiuri pe care le lipeşti cu puţină cremă. Imbraci prăjitura cu crema rămasă.
Pofta buna!