Prajitura cu cartof si cacao

Printeaza

Prajitura cu cartof si cacaco din: cartofi, ouă, sare, făină, cacao, zahăr pudră.

 

Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • 2 ouă
  • sare
  • 6 linguri cu făină
  • 2-3 linguri cacao
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cartofii îi fierbi în coa­jă. îi laşi să se răcească, după care-i descojeşti şi-i dai prin maşina de tocat.

Frămânţi cartofii cu făina şi ouăle până obţii un alu­at care care se desprinde uşor de pe mâini.

Dacă aluatul este prea moale, poţi adăuga puţină făină. Dai aluatul la frigider pen­tru 30 de minute, după care-l mai frămânţi încă 1 minut.

Presari făină pe supra­faţa de lucru şi faci rulouri, de grosimea unui deget, pe care le tai în bucăţi mai mici.

Pui la fiert o cratiţă cu apă şi sare şi când dă în clocot adaugi „degeţelele”. Când s-au ri­dicat la suprafaţă le scoţi cu o spumieră.

Presari pe ele cacaua amestecată cu zahărul pudră.

Prajitura cu cartof si cacao

Prajitura_cu_cartof_si_cacaco

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.