Prajitura de casa cu caise
PrinteazaO reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa, ulei, faina si margarina.
Ingrediente:
- 800 g caise (dacă le preferi mici, ia un 1 kg)
- 4 ouă
- 1 cană de zahăr tos
- 5 linguri de apă
- 5 linguri de ulei
- 1- 1/2 cană de făină
- 1 pachet de margarină de orice fel
Mod de preparare:
Mai întîi, spală caisele, scoate-le sîmburii şi – foarte important! – lasă-le la scurs cîteva zeci de minute bune.
Apoi, bate spumă albuşurile ouălor şi în paralel pune la fiert cana de zahăr şi cele cinci linguri de apă, apoi adaugă zahărul opărit. Adaugă şi gălbenuşurile, unul cîte unul, apoi uleiul, iar la final făina.
Dă drumul la cuptor, pentru a-i da timp să se încingă, iar tu unge tava cuptorului cu margarină şi tapeteaz-o cu făina.
Toarnă compoziţia şi aşază caisele cu partea convexă în sus şi lasă la copt. La final, poţi să aşterni peste prăjitură zahăr pudră şi s-o serveşti tăiată în orice formă preferi.
Prajitura de casa cu caise
Poftă bună!