Prăjitură de casă din musli, cu dulceaţă de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de casa din musli, cu dulceata de portocale din: cereale de ovaz, fructe zaharisite, nuci, migdale, seminte de susan, coaja de portocala, stafide, esenta de portocale, sare, miere, ulei de floarea soarelui, portocale si dulceata de portocale.
- 100 g cereale de ovăz (întregi)
- 50 g cereale de ovăz (măcinate)
- 50 g fructe zaharisite
- 50 g alune de pădure
- 50 g nuci tocate
- 75 g migdale tocate
- 75 g seminţe de susan
- 75 g coajă de portocală glasată
- 75 g stafide
- 1 sticluţă esenţă de portocală
- sare
- 200 g miere
- 65 ml apă
- 65 ml ulei de floarea-soarelui
- ulei pentru uns tava
- 2 portocale feliate
- 50 g dulceaţă de portocale pentru glasat
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un castron şl se amestecă, în afară de miere, apă şi ulei.
Acestea se pun la fiert până se leagă bine siropul, care se va turna peste cereale. Se unge tava cu ulei şi se pune un strat de 1 cm grosime din amestecul de cereale.
Portocalele se spală, se şterg, se feliază şi se distribuie peste blatul din tavă. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160°C şi se coace aproximativ 30-40 de minute.
Când se scoate tava din cuptor, se toarnă deasupra dulceaţa de portocale sub formă de zăbrele.
Prăjitura se taie în pătrate şi se aşază pe platou.
Prăjitură de casă din musli, cu dulceaţă de portocale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu musli
- prajitura cu cereale musli