Prajitura de casa cu glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura de casa cu glazura de ciocolata din: oua, ciocolata menaj, lapte, praf de copt, unt, sare, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, mere confiate si pere confiate.

 

Ingrediente:Prajitura_de_casa_cu_glazura_de_ciocolata

  • 4 oua
  • 200 g ciocolata menaj
  • 4 linguri lapte
  • un praf de copt
  • un pachet unt
  • un praf sare
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g stafide
  • 5 linguri faina
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100 g nuci
  • mere si pere confiate tinute in putin rom natural

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, se pune untul, care in prealabil a fost tinut la temperatura camerei si se freaca impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme foarte fine.

In crema obtinuta se adauga zaharul vanilat, praful de sare, coaja de lamaie si ouale, unul cate unul.

Se bat cu mixerul ca sa nu se tie, apoi se adauga praful de copt stins in lapte, stafidele, nuca taiata julien, merele si perele confiate si faina cernuta.

Se amesteca usor cu un tel in sensul acelor de ceasornic, pana se obtine o compozitie omogena.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie speciala pentru copt, se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.

Se lasa sa se coaja la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se glazureaza cu ciocolata topita la baie de aburi si se orneaza cu nuci.

Prajitura de casa cu glazura de ciocolata

Prajitura_de_casa_cu_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajituri fine de casa
  • prajituri fine
  • prajituri de casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.