Prăjitură cu castane si coacaze
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze, blat.
- 250 ml apă
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 125 g făină
- 4 ouă
- 500ml lapte dulce
- budincă de vanilie instant
- 25 g unt
- 50 g zahăr tos
- zahăr vanilat
- 200 g ciocolată neagră
- 200 g castane fierte
- 100 g coacăze
- un blat cu cacao
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun apa, uleiul şi se fierb. Când încep să clocotească se adaugă toată făina şi se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.
Aluatul rezultat se lasă să se răcească şi când este călduţ se adaugă treptat câte un ou mixand bine după fiecare. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pun din loc în loc biluţe de aluat formate cu o linguriţă.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mare 20-30 de minute, având grijă să nu se ardă. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă cu castanele tocate si coacăzele roşii. Se umplu cu ea gogoselele răcite, se aşază gogoselele pe blatul de cacao uns cu crema rămasă şi se unesc din loc în loc tot cu cremă.
Ciocolata se topeşte la bain- marie şi când este călduţă se toarnă peste biluţe acoperindu-le total.
Prăjitură cu castane si coacaze
Pofta buna!
Buna prajitura asta