Prăjitură cu castane si coacaze

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze, blat.

Ingrediente:Prăjitură cu castane si coacaze

  • 250 ml apă
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 125 g făină
  • 4 ouă
  • 500ml lapte dulce
  • budincă de vanilie instant
  • 25 g unt
  • 50 g zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g castane fierte
  • 100 g coacăze
  • un blat cu cacao

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun apa, uleiul şi se fierb. Când încep să clo­cotească se adaugă toată făina şi se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.

Aluatul rezultat se lasă să se răcească şi când este călduţ se adaugă treptat câte un ou mixand bine după fiecare. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pun din loc în loc biluţe de aluat formate cu o linguriţă.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mare 20-30 de minute, având grijă să nu se ardă. Budinca se prepară conform in­strucţiunilor de pe plic, se ames­tecă cu castanele tocate si coacă­zele roşii. Se umplu cu ea gogoselele răcite, se aşază gogoselele pe blatul de cacao uns cu crema rămasă şi se unesc din loc în loc tot cu cremă.

Ciocolata se topeşte la bain- marie şi când este călduţă se toarnă peste biluţe acoperindu-le total.

Prăjitură cu castane si coacaze

Prăjitură cu castane si coacaze

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.