Prajitura cu castane
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu castane din: castane, unt, biscuiti, zahar, branza de vaci, zahar, gelatina, ou si smantana.
- 10 castane
pentru blat:
- 200 g unt
- 250 g biscuiţi
- 20 g zahăr
pentru crema:
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 20 g gelatină
- 3 ouă
- 150 g smântână
Mod de preparare:
Crestează castanele şi aşază-le într-o tavă cu hârtie de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute. După ce s-au răcorit, decojeşte-le uşor. Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul şi cinci castane tocate.
Toarnă untul topit şi amestecă. Pune totul într-o formă cu pereţi detaşabili şi presează. Lasă la rece 30 de minute. Amestecă brânza cu zahărul, gălbenuşurile şi smântână. Toarnă gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic, restul de castane tăiate cubuleţe şi albuşurile spumă. Peste blatul de biscuiţi, răstoarnă amestecul de brânză şi lasă la rece două ore.
Prajitura cu castane
Pofta buna!