Prajitura cu ceai si miere
PrinteazaPrajitura cu ceai si miere din: nectarine, caise, stafide, ceai, unt, miere, zahar pudra, coaja de citrice, scortisoara, condimente pentru prajituri, sare, coniac, oua, faina, praf de copt, nuci pecan, fondant.
Ingrediente:
- 120 g nectarine uscate, mărunţite
- 120 g caise uscate, mărunţite
- 100 g stafide
- 2 ceşti cu ceai tare fierbinte Earl Grey
- 250 g unt
- 1/2 ceaşcă cu miere
- 160 g zahăr pudră
- 50 g coajă rasă de citrice
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 linguriţă cu mix de condimente pentru prăjituri
- 1 linguriţă cu sare
- 2 linguri cu coniac
- 4 ouă mari, bătute
- 300 g făină albă
- 2 linguri cu praf de copt
- 100 g nuci pecan prăjite şi tocate
- o rolă de fondant, pentru decor
- 1 albuş de ou, bătut
Mod de preparare:
Pune fructele uscate într-un bol, toarnă ceaiul fierbinte şi lasă-le să se înmoaie 30 de minute. Scurge-le şi lasă-le deoparte.
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Tapetează o formă de tort cu diametrul de 20 cm.
Pune într-o oală untul, mierea, zahărul, coaja de citrice, condimentele, sarea şi coniacul şi lasă pe foc mic până când untul se topeşte, iar zahărul se dizolvă.
Adaugă fructele înmuiate şi lasă pe foc mic 10 minute, la oala de pe foc şi toarnă totul într-un bol. Lasă să se răcească. Adaugă ouăle, făina şi nucile şi amestecă încet pentru a le combina.
Toarnă compoziţia în tavă şi coace-o timp de 50 minute-1 oră, sau până când o scobitoare introdusă în aluat iese curată.
Scoate blatul din formă şi lasă-l să se răcească complet.
Pentru decor, întinde fondantul şi taie diferite forme, după preferinţă. Cu o pensulă, unge-le cu albuşul bătut şi presează-le pe prăjitură.
Prajitura cu ceai si miere
Pofta buna!