Prăjitura celor mici
PrinteazaPrăjitura celor mici din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, faina.
Ingrediente foi:
- 5 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 5 linguri lapte
- 3 oua
- 1 lingura amoniac
- 600 g faina
Ingrediente crema:
- 250 g fulgi de porumb
- 1/2 l lapte dulce
- 200 g zahar
- 3 mere
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Adaugi în făină laptele, uleiul, ouăle, zahărul şi amoniacul stins cu oţet şi frămânţi un aluat mai tare, dar elastic pe care-l laşi să se odihnească 2-3 ore. Il împărţi apoi în 3 părţi din care întinzi 3 foi. Aşezi o foaie pe dosul tăvii de aragaz, tapetate cu făină, o înţepi cu furculiţa şi o coci la foc potrivit 8-10 minute.
După ce le-ai copt pe toate, le laşi să se răcească şi pregăteşti crema. Pui fulgii şi zahărul în laptele clocotit şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Cureţi merele, le dai pe râzătoare, le presezi bine ca să scurgă zeama şi le adaugi în compoziţia de fulgi împreună cu vanilia şi coaja rasă de lămâie.
Amesteci şi umpli foile cu această cremă după care pudrezi prăjitura cu zahăr şi o dai la rece până a doua zi când o tai bucăţi.
Pofta buna!